П О З И В

ЗА УЧЕШЋЕ НА ИЗЛОЖБИ „НИШКА ТВРЂАВА КРОЗ ОБЈЕКТИВ САВРЕМЕНИКА“

Поводом обележавања 300 година од градње нишке Тврђаве у садашњем облику, Галерија савремене ликовне уметности Ниш ће приредити колективну изложбу фотографија и видео радова у Павиљону у Тврђави, у периоду од 15. августа до 10. септембра 2023. године.

Реализација изложбе подразумева интеракцију са јавношћу односно публиком стога Галерија СЛУ Ниш позива заинтересоване да најкасније до 15. јула доставе актуелне фотографије, фотографије из породичних архива или краће видео записе (трајања до 2 минута) везане за тврђаву као најупечатљивији визуелни симбол града Ниша.

Опремљене или неопремљене фотографије могу се донети у канцеларијама Галерије или послати на адресу Кеј Кола српских сестара ½ Ниш а електронске фотографије и видео записи у стандардним дигиталним форматима могу се слати мејлом на адресу gslunis@gmail.com

Посебно именована комисија ће од приспелих дела сачинити избор за излагање.

Ауторима три најуспелија рада Галерија СЛУ Ниш ће доделити награде.

Нишка тврђава је саграђена у периоду од 1721-1723. године на простору античког и средњовековног утврђења и има континуитет од око два миленијума постојања. У комплексу данашње тврђаве налазе се бројни објекти и археолошки налази из праисторије, римског, византинског и турског периода.

С надом да ће те се одазвати позиву и тако учествовати у обележавању великог јубилеја,
унапред се захваљујемо на сарадњи.

У Нишу, 8. мај 2023.

Галерија СЛУ Ниш