Ликовна публика ће од уторка 22. септембра, у Салону 77, моћи да посети изложбу Милоша Насковићa коју чине слике и цртежи из циклуса .

 

Серијом радова насталих последњих година, Милош Насковић варира ликовни приступ почетном мотиву са јасном градацијом од асоцијативног до апстрактног, упућујући нас у трансформацију и генезу самог поступка. Постепено потискујући наративни слој дела, аутор са посебном пажњом развија и гради визибилни ниво. Ослањајући се на говор и садејство ликовних елемената, уметник слика слободним и жустрим, често ритмованим гестом. Комбинацијом поступака (сликање шпахлом, прскање и цурење боје), преплетима потеза и сликаних слојева, употребом сликарских и несликарских материјала, ствара дела наглашених тактилних вредности и разуђене сликане материје, блиска духу апстрактног експресионизма и гестуалног сликарства. У времену различитих неслобода, за Милоша Насковића сликарство је оаза креативне слободе а сам сликарски чин средство изражавања властитог унутрашњег гласа, мисли и осећања.
Милош Насковић је рођен 1974. године у Алексинцу. Завршио је средњу Уметничку школу у Нишу. Дипломирао и магистрирао на сликарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду. Докторски уметнички пројекат одбранио је под менторством проф. Биљане Вуковић, на истом факултету 2015. године. Реализовао је десет самосталних изложби. Учествовао на бројним групним изложбама цртежа, слика и графика. Професор је на Академији Васпитачко-медицинских струковних студија у Крушевцу, одсек Алексинац. Живи и ствара у Београду.

Кустос изложбе – Милица Тодоровић, музејски саветник
Аутор текста у каталогу – др Оливера Ерић, историчар уметности
Изложба ће трајати до 9. октобра.
Радно време Салона 77 од 11 до 14 и од 16 до 20 сати, понедељком затворено.
Посетиоци су дужни да поштују превентивне епидемиолошке мере.