Кристина Јањић је рођена 1991. године у Врању. Тренутно је на трећој години докторских академских студија на Факултету ликовних уметности Универзитета уметности у Београду,где је завршила и мастер и основне студије у класи проф. др. ум. и књижевника Милете Продановића. Као стипендиста француске владе провела је један семестар на Националној академији лепих уметности у Паризу у класи професора Франсоа Боароа. Поред ликовне академије, завршила је и енглеску књижевност и језик на Филозофском факултету Универзитета у Београду.
Живи и ради у Београду.

На изложби ће се наћи неколико њених пројеката насталих последњих пар година:

1. пројекат „Декларација на тоалет папиру“, редимејд, фабричка серија тоалет папира са одштампаним западноевропским декларацијама са серијом уложака са женским правима и пелене за одрасле са правима старих особа – техником ситоштампе.

2. пројекат „Помен Хичботу“, комеморативни породични оглас поводом смрти робота који је вандализован у Филаделфији 2005. године и лингвистичко истраживање новинарских чланака на Интернету који су писали о овом догађају.

3. Слике „Пепа прасе“ и „Птица тркачица“

4. пројекат „Застава Европске уније“ редимејд, перформанс

5. видео инсталација „Леди Магбет“, видеорад који је пројектован на лавор и који се бави феминистичком теоријом уметности.

Циљ изложених пројеката је да, поред перцептивног пружи посматрачу и кратко искуство, у смислу нпреиспитивања и субвертирања постојећих друштвених норми.
Кристинина уметност нема за циљ достизање одређених конкретних друштвено – политичких идеала већ делује у виду провокације, тиме што подстиче посматрача на критичан однос према одређеним друштвеним нормама попут питања људскости, националности, људских права и раса.