Тим за подршку учешћа Србије у програму Креативна Европа у сарадњи с Галеријом савремене ликовне уметности Ниш организује инфо дан о новом програму Креативна Европа 2021-2027 у петак, 6. августа у 12ч у простору Павиљона у тврђави.

 

О приликама за остваривање финансијске подршке европских пројеката у култури, конкурсној процедури, проналажењу партнерских организација у Европи и другим питањима, говориће Димитрије Тадић, руководилац Тима.

 

Презентација је намењена представницима установа и организација у култури из Ниша и других места у Србији који планирају да конкуришу у овој или наредним годинама.

 

Позивамо све заинтересоване из Ниша и околине да искористе прилику да сазнају више о смерницама конкурсних позива који су тренутно расписани (Конкурс за преводе књижевних дела, Конкурс за европске пројекте сарадње, Конкурс за паневропске културне ентитете, Конкурс за европске мреже, Конкурс за иновативне лабораторије и др.), али и онима који ће бити расписивани током године. Биће речи о приоритетима програма, условима за конкурисање и специфичним питањима која се односе на досадашње учешће Србије у програму.

 

Догађај је уједно и прилика да се разговара о потенцијалима пројектних идеја присутних установа и организација за остваривање европске сарадње у оквиру програма Креативна Европа.