Галерија савремене ликовне уметности представља уметницу из Ниша Данијелу Димитријевић изложбом графика у техникама колаграфије и линореза у Салону 77 у нишкој тврђави.
Данијела Димитријевић је рођена у Нишу 1989. године. Дипломирала на Факултету ликовних уметности у Нишу, а потом и магистрирала на истом Факултету. Самостално је излагала у Новом Саду и Нишу, а групно је излагала на више од 40 изложби у земљи и иностранству.
Данијела Димитријевић свој идејни концепт заснива на анализи односа облика и материје, времена и простора, наглашавјући сложену динамику процеса духовно-физичких промена у свету који нас окружује. Кроз доживљај природе, односно анализу микро света који користи као симбол пролазности материје, уметница проналази сопствене наративе у којима се органско и апстрактно преклапају/трансформишу, алудирајући на феномене настајања и нестајања. Сведеним, асоцијативим облицима, богатом текстуром и свежим акцентима боја, као делом сопствене ликовне иконографије, Данијела Димитријевић интерпретира органски свет промена. У фокусу интересовања су фрагменти стења или фосилни остаци прекривени патином времена, којима на сугестиван начин бележи сетна, меланхолична осећања пролазности.
Уносећи у целокупну ликовну креацију део сетних размишљања и носталгичних расположења, на себи својствен начин дефинише процесе промене материје кроз које провејава сенка прошлих времена.
Изградивши властити пут у нашој савременој ликовној пракси наставља да трага, анализира, експериментише са графичким техникама и чистим, сликарским законитостима, формирајући занимљивa ликовнa остварења.
Изложба ће трајати до 13 априла. Радно време Салона 77 је од 12 до 17 часова, свим данима осим понедељка.